• ایمیلinfo@TechExpert.ir
  • آدرسبلوار غربی ورزشگاه آزادی، جنب بانک سپه شعبه صنیع خانی، پردیس نوآوری مقدم، گروه نرم افزاری خبره فناوری
  • ایمیلinfo@TechExpert.ir
  • آدرسبلوار غربی ورزشگاه آزادی، جنب بانک سپه شعبه صنیع خانی، پردیس نوآوری مقدم، گروه نرم افزاری خبره فناوری

چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

متدولوژی چانگ در مدیریت فرآیند (BPM)
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند – بخش دوم

در پست متدولوژی چانگ در مدیریت فرآیند (BPM) به معرفی چارچوب چانگ در استقرار BPM پرداختیم و ۲ فاز ابتدایی این چارچوب را تشریح کردیم. اکنون مابقی مراحل  چارچوب چانگ در استقرار BPM را توضیح می دهیم. چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

فاز ۳: آنالیز
دراین فاز برنامه‌ریزی و تحلیل فرآیندهای پروژه صورت می‌گیرد. ورودی‌های این فاز فرآیندهای منتخب برای بهبود به وسیله دفتر پیاده‌سازی و زمان تخمینی انجام پروژه است. به محض اینکه هدف پروژه مشخص شد، تیم پروژه، باید شکل بگیرد. در این فاز، تیم پروژه، منشور پروژه را توسعه می‌دهد و فرآیندهایی را که محدوده‌ی پروژه هستند، تحلیل می‌کند. در زیر به صورت خلاصه فعالیت‌هایی که به این فازها مربوط می‌شوند، آورده شده‌اند. در ادامه گام‌ها به صورت اجمالی توضیح داده شده‌اند.

شرکت کنندگان:

  • تیم پروژه‌ی BPM
  • کمیته‌ی راهبری
  • ذینفعان پروژه 

چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

گام‌های اجرایی فاز تحلیل به شرح زیر هستند:

گام اول – تشکیل تیم پروژه
در این گام لازم است که فعالیت‌های زیر انجام پذیرد:

  • رهبران تغییر و اعضای مرکزی تیم در این کسب و کار را در تیم پروژه وارد کنید.
  • کمیته‌ی راهبری پروژه را ایجاد کنید.
  • توجه و اطمینان سهام‌داران پروژه را جلب کنید. 

گام دوم – تحویل منشور پروژه
در این گام لازم است که فعالیت‌های زیر انجام پذیرد:

  • مسأله‌ی فرآیند، قلمرو پروژه، اهداف پیاده‌سازی، نقش‌ها و مسئولیت‌ها، برنامه‌ی سطح بالای پروژه و فرضیات پروژه را مشخص کنید.
  • از کمیته‌ی راهبری و سهام‌داران، برای نمودار پروژه، تأییدیه بگیرید.

    چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

گام سوم – تحلیل فرآیندها
در این گام لازم است که فعالیت‌های زیر انجام پذیرد:

  • برای فرآیندهای موجود در قلمرو پروژه، اطلاعات فرآیند را جمع آوری نمایید.
  • اطلاعات را تحلیل کنید تا کارایی فرآیندهای فعلی را مشخص کنید.
  • چالش‌های فعلی فرآیند را مستند کنید. 

تیم پروژه را تشکیل دهید:
تیم پروژه باید حداقل شامل مدیریت پروژه، مدیریت تغییر، تیم توسعه و پشتیبانی باشد. مدیریت پروژه، مسئول موفقیت پروژه است. بهترین حالت در مدیریت پروژه این است که یک مدیر پروژه مسئول ایجاد برنامه پروژه، هماهنگ کردن تیم‌های مختلف فعال در پروژه، درگیر ساختن کمیته هدایت و ذینفعان پروژه باشد. کمیته‌ی هدایت از مدیران ارشد واحدهایی تشکیل می‌شود که تحت تأثیر پروژه‌ی BPM خواهند بود. چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

تیم تغییر از رهبران تغییر، اعضای تیم مرکزی متخصصان طراحی سازمان و متخصصان طراحی فرآیند تشکیل می‌شود. اعضای تیم مرکزی نمایندگان واحدهای سازمانی هستند که اطلاعات کافی در مورد فرآیندهای در حال اجرای سازمان دارند.

پشتیبانی تیم تغییر را تیم توسعه و تیم پشتیبان تکنولوژیکی بر عهده خواهد داشت. تیم توسعه برنامه‌هایی را اجرا خواهد کرد که برای پشتیبانی از طراحی مدیریت فرآیندها لازم خواهد بود. تیم توسعه شامل طراحان و توسعه دهندگان وب معماران ساختارهای کسب و کار و متخصصان استفاده از نرم افزار BPMS خواهد بود.

آخرین تیم در پروژه مدیریت فرآیند تیم پشتیبان تکنولوژیکی است. این تیم مسئولیت کارهای مربوط به مدیریت و اجرای سیستم‌ها و بهینه‌سازی آن‌ها را بر عهده دارد.

منشور پروژه: چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند
بعد از تشکیل تیم پروژه، کار بعدی ایجاد منشور پروژه است. منشور پروژه، شامل مشکلات فرآیندها، حوزه‌های پروژه، اهداف پیاده‌سازی، نقش‌ها، مسئولیت‌ها و مفروضات پروژه است. مهمترین هدف منشور پروژه اطلاع‌رسانی و برقراری ارتباط با تمامی افراد درگیر و تحت تأثیر پروژه است. کمیته‌ی هدایت و ذینفعان پروژه این منشور را امضاء خواهند کرد.

تحلیل فرآیندها:
همانطور که پیش از این بیان شد، اطلاعات فرآیندهای جاری سازمان در فاز تحقیق جمع‌آوری می‌شوند. تحلیل در این فاز بر روی اطلاعات جمع‌آوری شده در مرحله‌ی قبل صورت می‌گیرد.

یکی از وظایف دفتر پیاده‌سازی، فراهم‌آوردن تکنیک‌ها و ابزارهای لازم برای تحلیل فرآیندها است. علاوه بر سنجش عملکرد فرآیندها، تیم پروژه باید چالش‌های فرآیندهای موجود را در حال انجام تحلیل مشخص کند.  چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

با استفاده از سنجش عملکرد و چالش‌های بدست آمده، اهداف واقع‌بینانه پروژه قابل حصول خواهند بود. نتایج بدست‌آمده از فاز تحلیل ورودی تهیه منشور پروژه خواهند بود.

فاز۴: طراحی
اهداف اولیه این فاز، طراحی بهترین راه حل مدیریت فرآیندها و ساخت پیش الگویی است که امکان انجام راه حل ارائه شده را تأیید می‌کند. در زیر به صورت خلاصه فعالیت‌هایی که به این فازها مربوط می‌شوند، آورده شده‌اند.

شرکت کنندگان

  • تیم پروژه BPM
  • ذینفعان پروژه 

گام‌های اجرایی فاز طراحی به شرح زیر اند:

گام اول – طراحی بهینه فرآیند کسب و کار
در این گام لازم است که فعالیت‌های زیر انجام پذیرد:

  • کارگاه‌ها را هدایت کنید تا ورودی‌های کسب و کار را به دست آورید.
  • جایگزین‌های طراحی را آماده کنید.
  • برای انتخاب بهترین گزینه از شبیه‌سازی استفاده کنید.
  • به وسیله‌ی تکرار شبیه‌سازی طراحی و بهبود، گزینه‌ی منتخب طراحی را بهینه کنید. چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

گام دوم – ساخت پیش الگو (Prototype) فرآیند
در این گام لازم است که فعالیت‌های زیر انجام پذیرد:

  • شاخه اولیه‌ی فرآیند از راه حل مدیریت فرآیند را انتخاب کنید.
  • منطق کسب و کار، تقاطع اجزاء و صفحات وب برای پیش الگوی راه‌حل را ایجاد کنید و توسعه دهید. 

گام سوم – کامل نمودن طراحی دقیق فرآیند
در این گام لازم است که فعالیت‌های زیر انجام پذیرد:

  • در حمایت از راه حل مدیریت فرآیند، طراحی ساختار سازمانی را با نقش‌ها و مسئولیت‌های بازنگری شده به روز کنید.
  • همه مسیرها و سناریوهای ممکن برای یک فرآیند را طراحی کنید.
  • مدل تکنیکی راهکار ارائه شده را توسعه دهید.
  • اسناد طراحی وظیفه‌­ها و پستها را کامل کنید. چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

تیم تغییر مسئول طراحی راه‌حل خواهد بود. شیوه‌ی طراحی شامل برگزاری کارگاه‌های متعدد با ذینفعان جهت بدست آوردن ورودی‌های لازم است. راه‌حل‌های جایگزین طراحی شده وارد سیستم BPMS شده و شبیه‌سازی انجام خواهد شد تا بهترین انتخاب شود. پس از آن لازم است که آلترناتیو انتخاب شده بارها مورد بررسی قرار گرفته و با رسیدن به سطح جزئیات که مد نظر است، بهبود یابد.

همزمان با بهبود راه‌حل ارائه شده، لازم است که متخصصان طراحی سازمانی، تغییرات لازم برای بهره گرفتن از راه‌حل را بررسی و تعیین کنند. تغییرات سازمانی ممکن است به سادگی تغییر دستور‌العمل‌ انجام یک شغل یا به پیچیدگی تغییرات کلی واحدهای سازمانی باشد.

خروجی طراحی سازمانی شامل دستور‌العمل‌های انجام شغل‌ها، نقش‌ها، فعالیت‌ها و فرآیندهای کاری خواهد بود. نقش‌ها و فعالیت‌هایی که در وضعیت مطلوب باید صورت پذیرند تا در انتهای فاز طراحی باید نهایی شوند. چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

پیش‌ الگویی که جهت تأیید امکان اجرای راه‌حل ساخته می‌شود، باید تمامی شاخه‌ها و بخش‌های راه‌حل را در بر داشته باشد. یکی از مزایای ساخت پیش‌الگو، کاهش ریسک پیاده‌سازی است.

ساخت پیش‌نمونه فرصتی خوب برای همکاری میان تیم‌های مختلف پروژه است. برای انجام این کار لازم است که تیم تغییر و تیم توسعه با هم کار کنند. متخصصان طراحی فرآیند از تیم تغییر جریان فرآیند را ایجاد کرده و تیم توسعه کدهای اسکریبت منطق کسب و کار و یکپارچه‌سازی برنامه‌های کاربردی یا سرویس‌هایی که در پیش‌الگو وجود دارند را توسعه می‌دهد.

فاز ۵: پیاده‌سازی چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند
در انتهای فاز طراحی، پیش‌الگوی راه‌حل ساخته شده و امکان اجرایی شدن راه‌حل مشخص شده است. در فاز پیاده‌سازی باقیمانده‌ی راه‌حل به اجرا در می‌آید. فعالیت‌های که باید در این فاز انجام شوند به این شرح هستند:

  • مستندات طراحی فنی را کامل کنید.
  • برنامه‌ها و ابزارهای کاربری لازم برای بهبود فرآیند را توسعه دهید.
  • برنامه نرم‌افزاری را در یکی از واحدها تست کنید.
  • تست یکپارچگی را که شامل تمامی نقش‌ها، عناصر و برنامه‌ها می‌شود اجرا کنید.
  • مستندات آموزشی را طراحی کنید.
  • مستندات راهنمای کاربران را طراحی کنید.
  • به کاربران اجازه دهید از راه‌حل استفاده کنند. 

کار بر روی مستندات طراحی فنی در واقع می‌تواند در طول فاز طراحی آغاز شود. طراحی فنی که جهت پشتیبانی از ساخت پیش‌الگو لازم است باید پیش از ساخت آن کامل شود. هر بخشی از طراحی فنی که برای انجام کامل راه‌حل لازم است ولی در بخشی از پیش‌الگو نبوده  و در بخش قبل طراحی نشده است، باید در ابتدای این فاز تکمیل شود. چارچوب چانگ در مدیریت فرآیند

پس از نهایی شدن طراحی فنی، اعضای تیم فنی شروع به توسعه آیتم‌هایی می‌کنند که به آنها اختصاص داده شده است. تست‌های واحد اولین سری چرخه‌ی تست‌های نرم‌افزاری هستند. مجموعه‌ی دیگر تست‌ها، تست‌های یکپارچه‌سازی‌می­باشند.

ابزارهای بسیاری در بازار جهت مدیریت تست‌ها وجود دارد از جمله Test Director از شرکت Silk Centeral, Mercury Interactive از شرکت Segue Software، Etest از شرکت Emprix و …. . نویسنده این متدولوژی پیشنهاد می‌کند که جهت تست برنامه‌ها از یکی از ابزارهای ذکر شده استفاده شود.

تست یکپارچه‌سازی متخصصان طراحی فرآیند از تیم تغییر و اعضای تیم توسعه را درگیر خواهد کرد. اعضای تیم مرکزی و متخصصان طراحی سازمانی مسئول خلق مستندات آموزشی هستند.

فاز پیاده‌سازی فازی است که بیشترین نیاز را به درگیری تیم پشتیبان تکنولوژیکی دارد. پس از اتمام فعالیت‌های گفته‌ شده، به کاربران اجازه‌ی استفاده از راه‌حل مدیریت فرآیند داده می‌شود. و برخی از اعضای تیم پروژه باید به گروه‌های خاصی از کاربران جهت پشتیبانی اختصاص داده شوند.

فاز ۶: پشتیبانی
آخرین فاز متدولوژی چانگ، فاز پشتیبانی است. در حالیکه سه فاز قبلی- تحلیل، طراحی و پیاده‌سازی- تیم پروژه مدیریت فرآیندها را درگیر می‌ساخت. مسئولیت این فاز با دفتر پشتیبانی فرآیند خواهد بود. واحدهای سازمانی مدیریت فرآیند به خبره‌ی فرآیند گزارش می‌دهد.

دفتر پیاده‌سازی، واحدی است که پروژه‌های مدیریت فرآیند را پیاده‌سازی می‌کند. تیم پروژه‌ی مدیریت فرآیند که در فازهای تحلیل، طراحی و پیاه‌سازی شرکت می‌کنند تحت حمایت دفتر پیاده‌سازی خواهند بود. دفتر پشتیبانی فرآیند واحدی سازمانی است که پشتیبانی از راه‌حل‌های ارائه شده توسط پروژه‌ی مدیریت فرآیند را بر عهده دارد.

پس از اتمام فاز پیاده‌سازی برخی از اعضای تیم پروژه (مانند رهبران تغییر و اعضای تیم مرکزی به واحدهای کسب و کار باز می‌گردند در حالیکه باقی اعضای تیم خود را برای پروژه‌های دیگر آماده می‌کنند.

دفتر پشتیبانی فرآیند شامل چندین تیم مختلف پشتیبانی است. به کدام از تیم‌ها و فرآیندهای خاصی برای پشتیبانی اختصاص داده می‌شود. تیم پشتیبانی مسئول بازبینی عملکرد فرآیند، جمع‌آوری اطلاعات آماری فرآیندها، تأیید اعتبار راه‌حل ارائه شده برای مدیریت فرآیندها و مدیریت فرآیندها است.

بازبینی عملکرد فرآیندها و جمع‌آوری اطلاعات آماری آن‌ها می‌تواند به وسیله‌ی نرم افزار BPMS صورت پذیرد. آمارهای عملکرد فرآیندها می‌توانند برای ما مشخص کنند که آیا پروژه BPM به اهداف اولیه‌ی طراحی که مد نظرش بوده است دست یافته است یا نه؟ اگر اهداف مد نظر به‌دست نیامده باشند، آمارها می‌توانند در تشخیص مشکلی که در طراحی وجود داشته کمک کنند، و بازخورد لازم جهت بررسی پیاده‌سازی را بدست دهند.

منبع: فصل دهم کتاب Business Process Management System

n نرم افزار,bpmn2 آموزش,bpmn در ,اتوماسیون اداری,اتوماسیون تغذیه,اتوماسیون دانشگاه,اتوماسیون,اتوماسیون اداری آموزش ,اتوماسیون تغذیه محقق,اتوماسیون تغذیه دانشگاه ,فرایند کسب کار,مراحل کسب کار,فرایند کسب و کار مقاله,فرایند کسب و کار ,فرایند کسب و کار bpm,فرایند کسب و کار,فرایند کسب و کار در سازمان,فرایند کسب و کار یعنی چه,مدیریت فرآیندهای کسب و کار,مدیریت فرآیندهای سازمانی,مدیریت فرآیند چیست,مدیریت فرآیندهای نیروگاهی ,مدیریت فرآیندی,مدیریت فرآیند bpms,مدیریت فرایند آموزش,مدیریت فرآیند کسب و کار bpms,مدلسازی فرایندهای کسب و کار,مدل سازی فرایندهای پیچیده,مدل سازی فرایندهای سازمان,مدلسازی فرآیندها bpmn,فرایندهای مدل سازی,تحلیل فرآیندهای کسب و کار,تحلیل فرایندها چیست,فرایندهای تحلیل,تحلیل فضایی فرایندها,تجزیه و تحلیل فرایندهای سازمانی,زیرسیستم های منابع انسانی,زیر سیستم های بودجه,زیر سیستم ویندوز برای اندروید,زیر سیستم پشتیبانی,زیر سیستم های مدیریت آموزش,زیر سیستم تعیین و کنترل وضعیت,زیر سیستم اجرای پروژه,زیر سیستم ,هوش تجاری bi,هوش تجاری ,هوش تجاری در سیستم,هوش تجاری خبره فناوری,هوش تجاری pdf,هوش تجاری آموزش,هوش تجاری در کسب و کار,هوش تجاری مدرن,پیاده سازی فرایندهای کسب و کار,پیاده سازی مدیریت فرایند ,بهبود فرآیند کنترل,بهبود فرایندهای سازمانی,بهبود فرایند تولید,بهبود فرآیندها,بهبود فرایند چیست,بهبود فرایند نظارت,استقرار فرایندی,فرایند استقرار نرم افزارتوسعه نرم افزار چیست,توسعه نرم افزار چابک,توسعه نرم افزارهانرم افزار bpms,نرم افزار bpms چیست,نرم افزار bpmn,نرم افزار bpms رایگان,نرم افزار bpmn2,نرم افزار bpmn چیست,نرم افزار bpms بیزاجی,نرم افزار bpms دانلود,برنامه نویسی توسعه وب,نرم افزار,برنامه نویسی کامپیوترسی شارپ چیست,سی شارپ یا پایتون,سی شارپ آنلاین,,سی شارپ آموزش,سی شارپ پیشرفته,بومی سازی سیستم ها,خبر فناوری,خبر فناوری جدید,خبر فناوری اطلاعات,خبر فناوری روز دنیا,خبر فناوری امروز,فناوری خبره,سیستم خبره فناوری اطلاعات,مجموعه فناوری خبره, bpmtraining,bpmsهای ایرانی,bpm,bpmn استاندارد,پیاده سازی bpms,پیاده سازی bpm,bpms چیست pdf,bpm چیست,bpm نرم افزار,سیستم های پیشرفته صنعتی,سیستم ساز چیست,مدیریت کسب و کار چیست,مدیریت کسب و کار به انگلیسی,erp ,erp چیست,erp سامانه,crm چیست,crm,crm مخفف چیست,crm دیدار,crm نرم افزار,مدیریت کسب و کارهای کوچک,مدیریت کسب و کار گرایش مالی,مدیریت کسب و کار گرایش استراتژی,مدیریت کسب و کار و امور اداری,مدیریت کسب و کار و بهره وری,مدیریت کسب و کار سیستمیک,

http://learning98.ir/ http://freshfile.ir/ http://techexpert.ir/ https://freshfile.sellfile.ir/ http://kishtehransar.ir/ http://golmezerji.ir/ http://MerajShohada.ir https://cafebazaar.ir/app/ir.techexpert.taeensath

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 12 =