• ایمیلinfo@TechExpert.ir
  • آدرسبلوار غربی ورزشگاه آزادی، جنب بانک سپه شعبه صنیع خانی، پردیس نوآوری مقدم، گروه نرم افزاری خبره فناوری
  • ایمیلinfo@TechExpert.ir
  • آدرسبلوار غربی ورزشگاه آزادی، جنب بانک سپه شعبه صنیع خانی، پردیس نوآوری مقدم، گروه نرم افزاری خبره فناوری

آشنایی با نرم‌افزار System Architect – بخش اول

BPMN15
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

آشنایی با نرم‌افزار System Architect – بخش اول

سازمان‌ها موجودات زنده‌ای هستند که شناخت عناصر آن ها و ارتباط درونی و بیرونی آن ها تنها وقتی حاصل می‌شود که دیدگاه‌های جامع و یکپارچه‌ای نسبت به عناصر و ارتباطات آن ها وجود داشته باشد. آشنایی با نرم‌افزار System Architect – بخش اول

یکی از روش‌های متداول و کاربردی برای درک سازمان‌ها و ارتباطات آن ها مدلسازی و استفاده از عناصر تصویری و متنی است. مدل‌ها از این ایده نشات میگیرند که یک تصویر بیشتر از صدها جمله کارایی دارد. آن ها کمک می‌کنند تا جنبه‌های مختلف یک سازمان و همینطور ارتباط درون و برون‌سازمانی به صورتی شفاف، صریح و با سطح تجرید دلخواه به نمایش در‌آیند. این به‌معنی کاهش پیچیدگی است.

در سازمان‌ها با توجه به وجود نگرش‌ها و دیدگاه‌های متنوع، مدل‌های گوناگونی را با سطوح تجرید مختلف می‌توان ارائه نمود. بدین ترتیب انتخاب مدل‌های کارا و مفید برای سازمان و مدیریت عناصر و ارتباطات بین آن ها نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

چه بسا سازمان‌هایی وجود دارند که بسیاری از مدل‌های روز را برای نمایش عناصر و ارتباطات خود بکار می‌گیرند. اما این مدل‌ها کارایی لازم را برای بهینه‌سازی و درک یکپارچه‌ سازمان به مدیریت و دیگر افراد سازمان نمی‌دهند. بنابراین نکته مهم در مدلسازی در سازمان‌ها، حفظ یکپارچگی عناصر و مفاهیم موجود در مدل‌های مختلف است.

آشنایی با نرم‌افزار System Architect – بخش اول

در حال حاضر، نرم‌افزارهای بسیاری برای مدل‌سازی و رسم مدل‌های مختلف در سازمان‌ها ارائه شده‌اند. در بین انبوه نرم‌افزارهای ارائه شده می‌توان به نرم‌افزارهای همچون System Architect، Microsoft Visio، Rational Rose، ARIS، Enterprise Architect و … اشاره نمود.

با توجه با قابلیت‌هایی که برای نرم‌افزارهای مدلسازی سازمانی ذکر شد و حمایت از انواع روش‌های مدلسازی می‌توان دو نرم‌افزار System Architect و ARIS را نرم‌افزارهایی دانست که قابلیت استفاده در سازمان‌ها را دارا می‌باشند.

System Architect نرم‌افزاری است که چندین سال در ایران مورد استفاده قرار گرفته است و برخلاف ARIS که اخیراً مورد توجه قرار گرفته است، توانایی‌ها و قابلیت‌های شناخته شده‌ای دارد. از طرفی این نرم‌افزار توانایی بکارگیری انواع مدل‌ها از سطح حرفه تا لایه فناوری را دارا می‌باشد.

قابلیت مهمی که System Architect را از کلیه نرم‌افزارهای مدلسازی مختلف مجزا می‌سازد چیست؟

به طور قطع حمایت از چارچوب‌های معماری سازمانی همانند Zachman، DoDAF، ToGAF، MODAF، NAF، و غیره و همینطور معماری سرویس‌گرا و زبان BPEL و نمادهای BPMN است. همین ویژگی ها این نرم‌افزار را به یکی از بروزترین نرم‌افزارهای حال حاضر مدلسازی تبدیل می کند. در ادامه به بررسی خصوصیات این نرم‌افزار در مدلسازی لایه‌های مختلف معماری خواهیم پرداخت.

آشنایی با نرم‌افزار System Architect – بخش اول

نرم‌افزار System Architect یا SA به عنوان یک نرم‌افزار مدلسازی، قابلیت حمایت از انواع روش‌های مدلسازی را دارا می‌باشد. با توجه به یکپارچه بودن مخزن اطلاعاتی آن، عناصری که در هر یک از مدل‌های تعریف می‌شوند، به فرهنگ لغت آن افزوده می‌شوند. SA می‌تواند از تعاریف تکراری آن عنصر جلوگیری نماید. بانک اطلاعاتی SA می‌تواند بانک اطلاعاتی SQL Server یا Oracle باشد که سازمان می‌توانند با توجه به محیط کار خود آن را انتخاب نمایند.

قابلیت رسم مدل‌های مختلف در SA، با قابلیت گزارش‌گیری متننوعی که در آن وجود دارد، کامل می‌شوند. نرم‌افزار SA می‌تواند گزاراشات کامل و جامعی از انواع مدل‌های رسم شده و ارتباط بین عناصر مدل‌های مختلف ارائه نماید. در این صورت کارایی آن را برای مدیران بیش از پیش افزایش می‌دهد.

بیان نگاشت بین عناصر مختلف در مدل‌های مختلف با ماتریس‌ها این امکان را فراهم می‌آورد که ارتباطات سازمانی به‌خوبی درک شوند. برای درک بهتر این نرم‌افزار و قابلیت‌های آن در مدلسازی و مدیریت مدل‌ها مختلف در سازمان، در مطالب بعدی به بررسی هر یک از سطوح سازمان و مدل‌های آنها خواهیم پرداخت.

منبع: مدرسه مدیریت فرآیند

https://cafebazaar.ir/app/ir.techexpert.taeensath

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − نه =